top of page

objecten

Door enkele jaren aan de Belgische kust en in het Zwitserse berglandschap te wonen en werken, werd Charlotte enorm geraakt door de verfijnde aspecten van de natuur. Kleurpaletten komen er op een uitdagend spontane en perfecte manier samen.


Tijdens de vele wandelingen in deze adembenemende omgevingen is de schoonheid van de geometrie, textuur en kleur een bron van ideeën zijn die zich vertalen in nieuwe vormen. Zo zijn de Kadenz en Atem tafel ontstaan.

 

I-Naturali_Verde-Alpi_120x300_F1-scaled.jpg
STUDIO CHARLOTTE BRABANT x ISATI _ 10.jpg

Kadenz

Kadenz is een boekentafel die voortvloeit uit de pracht van de Crest Hike in Stoos. Deze stelt de ritmische beweging voor van de ene naar de andere bergtop. Tussen de stijlen van de tafel passen tijdschriften of boeken, die de verhalen en indrukken tijdens een levenswandeling kunnen voorstellen.

L:     680 mm
B:     280 mm
H:     620 mm

gepoederlakt staal 4mm,
marmer Calacatta Green verzoet

gewicht: 25 kg

Het ontwerp van de Atem bijzettafel is ontstaan tijdens de uitzichten van de Panorama Trail in Rigi. Deze is ontworpen uit het gevoel van ademruimte en zuiverheid van de lang gestrekte uitzichten die uitnodigen om weg te dromen.
Het object vertaalt die eindeloze adem die een interieur tot rust brengt.
Zoals de uitzichten op de trail creëren alle zichtpunten van de tafeleen andere uitdrukking met verhalen die mekaar telkens anders gelaagd verbergen of juist tevoorschijn brengen. De gelaagdheid van voorgrond – midden –achtergrondspelen hier een belangrijke rol.


De bergen die duidelijk verbonden zijn op deze wandelroute vormen de basis in het object met daarboven uitgestrekte vlakten die elkaar simplistisch complex overlappen. Uniek door eenvoud.

Atem

L:     670 mm
B:     600 mm
H:     600 mm

gepoederlakt staal 3mm, marmer Calacatta Green verzoet, marmer Verde Alpi gepolijst

gewicht: 43 kg

STUDIO CHARLOTTE BRABANT x ISATI _ 1.jpg
STUDIO CHARLOTTE BRABANT x ISATI _ 12.jpg

De objecten zijn vervaardigd uit gepoederlakt staal en natuursteen. Dit zijnkwalitatieve materialen met een lange levensduur die beide door lokale handelaars uit België ambachtelijk worden vervaardigd.

Andere kleuren of materialen zijn verkrijgbaar op aanvraag. 
Neem vrijblijvend contact op voor meer info.

Charlotte Brabant_Beeldmerk_RGB.png

studio charlotte brabant

interieurarchitectuur

+32 (0)495 48 79 59

info@charlottebrabant.com

bottom of page